Muskelavslappnande medel

Jämnar ut mimikrynkor

 

Botulinumtoxin TypA finns i läkemedel såsom Vistabel och Dysport.

Botulinumtoxin är ett väl beprövad läkemedel som sedan 8o-talet använts inom sjukvården för att behandla muskelsjukdomar. På 90-talet och framåt har ämnet blivit alltmer använt i kosmetiska och estetiska sammanhang för att reducera synbara linjer och rynkor.

 

Så fungerar det

 

Botulinumtoxin A utvecklas från ett protein som produceras av bakterien Clostridium botulinum. I mycket utspädda doser kan läkemedlet sprutas in i utvalda små ansiktsmuskler och då blockera nervernas förmåga att aktivera kroppens muskler.

 

Små muskler i ansiktet kan vara orsak till rynkor runt ögonen och i pannan, om de konstant drar ihop sig och får huden att veckas. Sprutas en extremt liten mängd  Botulinumtoxin A in i till exempel muskulaturen mellan ögonbrynen, kommer giftet att förlama musklerna tillfälligt, så att de släpper taget om rynkorna och huden slätas ut.

 

Botulinumtoxin A kan även användas som behandling vid överdriven svettning (Hyperhidros) i armhålor och handflator.

 

Klicka här för att komma till Svettbehandling!

Tänk på

 

Liksom andra läkemedel kan Botulinumtoxin A orsaka biverkningar, men alla användare behöver inte få dem. De vanligaste är relaterade till injektionsstället, såsom rodnad, svullnad eller blåmärke. Man kan även få lätt huvudvärk de närmaste timmarna efter behandling.

Vanligtvis uppträder dessa biverkningar inom första veckan efter injektionen och varar inte så länge. Man ska inte massera injektionsområdet, utan fortsätta träna mimiken inom det närmaste dygnet.
Gravida och ammande skall inte använda Botulinumtoxin A.

 

Relaterat till injektionsteknik finns även en liten risk att en närliggande muskel blir försvagad, tex muskeln som lyfter ögonbrynen, eller vid pannbehandling kan man få en tyngdkänsla över ögonbrynen med känslan av neddragna ögonbryn. Detta går tillbaks på 4 veckor.

 

Effekten av Botulinumtoxin A är övergående - så också ev biverkningar.

 

Varaktighet

 

Full effekt syns inom 14 dagar. I de flesta fall håller resultaten ca 6 månader, varefter effekten upphör och rynkorna återvänder.


Men vid varje period som man har behandlat med Botulinumtoxin A,

har man stoppat upp åldrandeprocessen under minst 6 månader, eftersom åldrandeprocessen alltid pågår.

 

Före och efter bilder.

Behandlingarna utförda av Dr Reza

Med hjälp av  Botulinumtoxin A kan anspänningsrelaterade rynkor i ansiktet minska. T ex ”arg-rynkan” mellan ögonbrynen, rynkorna i pannan och kråksparkarna runt ögonen men även smårynkor runt munnen.

 Botulinumtoxin A används även i medicinskt syfte mot migrän, kraftiga svettningar och spända käkmuskler m m.

 

Fillers använder man när man vill ge ansiktet mer struktur och volym, t ex kan man förstora läpparna, höja kinderna/bygga kinder, ta bort rynkorna runt munnen, få fylligare kinder, fylla ut håligheten under ögonen m m.

Man kan alltså skulptera ansiktet med hjälp av Fillers och Botulinumtoxin A!

Injektionsbehandlingar

Fillers med hyaluronsyra

Fillers används för att ge ansiktet mer struktur och volym, för att förstora  t.ex. läppar, bygga upp kinder, behandla rynkor och ärr m m.

 

 

Struktur och volym i huden

 

Hyaluronsyra är ett ämne som finns naturligt i kroppen och mer än 50% av vår hyaluronsyra finns i huden där den ger elasticitet, fuktighet och vävnadsvolym.

 

Den kroppsegna hyaluronsyran bryts ner på ca 24-48 timmar och ombildas kontinuerligt.

Den hyaluronsyra som används vid injektioner är icke animalisk (framställs biotekniskt) och är stabiliserad vilket innebär att den har mycket längre nedbrytningstid

 

Så fungerar det

 

Vissa fillers är specialanpassade och innehåller stabiliserande hyaluronsyra vilka binder till sig vatten och ökar därmed volymen.


Andra fillers s.k.
skinbooster är en liknande produkt, men den ger inte huden volym utan släpper istället ut en skinbooster i form av fukt i huden samt stimulerar kollagen och elastinproduktionen. Resultatet blir en återfuktad hud som får en fin lyster och hudtonen blir jämnare.

Multi-injector är en ny teknik för att optimalisera SkinBooster. Med den nya metoden överför man de aktiva substanserna i det optimala rätta djupet.

Med hjälp av sugtryck skjuts huden mot handtaget och injicerar ämnen automatiskt. Genom denna metod levererar man de aktiva substanser direkt till målet.

 

Det finns även specialfillers för hålögdhet och mörka ringar under ögonen.

Andra är specialanpassade för förtidigt åldrad hud på handryggen och nacken.

 

Med hjälp av en liten nål injiceras en gel innehållande hyaluronsyra i det området man vill behandla. De flesta fillers innehåller bedövningsmedlet lidokain. Detta för att behandlingsprocessen ska bli behagligare och i vissa fall även smärtfri.

 

I dag finns det många olika fillersvarianter på marknaden. Vissa mer beprövade än andra! Teosyal, Restylane, Perlane och Juvéderm, är några av de mer välkända.

Tänk på

 

I den mån biverkningar förekommer, så är den vanligaste biverkan blåmärken och/eller svullnad vid injektionsstället.

Man kan få en liten förhårdnad i injektionsområdet som kan masseras, då släpper det inom ett par veckor. I ytterst sällsynta fall upp till ett par månader.

 

Om det inom de närmaste timmarna (upp till ett par dagar) efter behandlingen uppstår någon ovanlig reaktion i form av missfärgning, extrem rodnad, svullnad, irritation eller varbölder i de injicerade områdena och områdena runt omkring, kontakta kliniken.

 

Varaktighet

 

Fillers ger direkt resultat. Bästa effekten bedömas efter cirka 4-6 veckor och håller i ca 8-12 månader.

 

”Skinn-boostern” sitter i ca 6-12 månader, för bästa resultat rekommenderas en kur på 3 ggr. Om behandlingen upprepas kan resultatet förlängas.

Läs vårt faktablad om Fillersbehandling!

Borttagning av permanent filler

Vi hjälper patienter att få tillbaks sitt naturliga utseende,
och bli av med den gamla permanenta fillern

 

 

Hos Doctor RY Skin Clinic jobbar vi inte med permanenta fillers, men vi kan hjälpa dig att ta bort det.

 

Permanent filler är bland annat silikonbaserade preparat som aldrig försvinner.

När det har injicerats, kapslar kroppen in det främmande föremålet och ärrvävnad bildas. Denna kapsel av ärrvävnad ökar vävnadsvolymen och det är det som är själva implantatet. Det är dock svårt att förutse slutresultatet, komplikationer kan uppstå och med tiden kan man få ett onaturligt utseende.

 

• Med hjälp av Hyaluronidase enzyme, löser vi upp det permanenta ämnet som sitter under huden t ex. på kinderna och läpparna.

 

• Detta kan kräva flera besök och injektioner, beroende på mängden av det permanenta ämnet.

 

Före

Efter

Före

Efter

Före

Efter

Aethoxysklerol-injektioner
för spruckna kärl på benen

För att behandla lite kraftigare kärlbristningar på benen så används med fördel ett medel som heter aethoxysklerol vilket är ett medel som injiceras in i kärlet.

TIDSBOKNING

0735-23 23 34

info@doctorry.se

ADRESS
Nordmannavägen 2

236 61 Höllviken

SOCIALA MEDIER

© Doctor RY Skin Clinic 2021

START        BEHANDLINGAR        NYHETER        hudförändringar/solvanor        OM OSS       BOKA TID/KONTAKT         PRISLISTA