Medicinsk Dermapen


Dermapen är en populär behandlingsmetod för en rad olika hudproblem.

Man skapar helt enkelt en kontrollerad skada, som huden sedan vill reparera. När det görs, frigörs tillväxtfaktorer och huden producerar nytt kollagen. Effekten kan liknas med lättare Fraktionell CO2 laser men med kortare återhämtningstid. Dock behövs fler behandlingar med Medicinsk Dermapen, än med Fraktionell CO2 Laser.


Man kan behandla t ex förstorade porer, slapp och åldrad hud, rynkor och fina linjer, acneärr, upphöjda ärr, pigmentförändringar, hudbristningar, brännskador m m.

Så fungerar det


12 sterila engångsnålar skapar upp till 1 300 microkanaler i sekunden, ner i huden. Nålarna går olika djupt ner, hur djupt väljer din behandlande läkare efter just ditt behov.

Kroppen börjar reparera skadorna och producerar kollagen och elastin.

Behandlingen svider och bränner lite, men gör inte direkt ont. Om man

önskar kan vi applicera en bedövningssalva innan behandlingen påbörjas.


Behandlingen går ganska snabbt, ca 5-10 minuter/behandlat område.


Tänk på


Det krävs 3-6 behandlingar med 2-5 veckors mellanrum för att uppnå bästa resultat, men man ser oftast resultat redan efter första behandlingen.

Mer varaktiga resultat kommer att ske efter 3-6 behandlingar.


Är det en lättare uppfräschning av huden kan det räcka med 1-2 behandlingar, men om det är ärr som ska behandlas kan det krävas flera behandlingar.

Din behandlande läkare kommer att informera dig om vad just du behöver för att uppnå det resultat du är ute efter.

Tänk dock på att resultatet är högst individuellt och det är olika för olika personer.


Huden kommer att vara röd och lite irriterad de första dagarna efter behandlingen. Återhämtningen är relativt snabb.


Kombinationsbehandlingar


För att ytterligare förstärka och förbättra resultatet kan vi under behandlingen kombinera med aktiva ämnen i form av creme eller serum.


Medicinsk Dermapen kan även kombineras med PRP. I så fall för man in det kroppsegna Serumet, vilket är rikt på tillväxtfaktorer (läs mer om PRP här), i huden med hjälp av Dermapen.


Man kan alltså kombinera olika behandlingsmetoder för att uppnå absolut bästa resultat. Vilken kombination som kan vara aktuellt för just dig, avgör vi vid dina besök.