Doctor RY Skin Clinic

Laserbehandlingar

MedArt Fraktionell laser CO2 och Diode hår-och kärlbehandling


Laser är ett ljus med specifik våglängd.

Vi har många olika typer av Laserbehandlingar:


 • Medicinsk laser i en fraktionell mode, används för att stimulera cellfunktioner och öka nybildningen av kollagen.

 • Kirurgisk laser används för att skära, koagulera eller bränna vävnad vid exempelvis borttagning av hudförändringar.

 • LVR (Laser Vaginal Rejuvenation) Rejuvenation, tightning, avblekning, återfuktande

 • Kärllaser används även specifikt för att ta bort kärlförändringar eftersom ljuset bara upptas av blodcellerna. Kärllaser används även för att ta bort kärltumörer (angiomas) och små kärlbristningar (teleangieletasier).

 • Diode Laser används för att ta bort oönskad hårväxt.

 • NeoNail™ är en stark och riktat behandling mot nagelsvamp, som kallas Onychomycosis.

Hudföryngring

CO2 laser/Fraktionell CO2 Laser

Med Art 620

Föryngra ansikte, hals, dekolletage, händer eller reducera ärr

 • Rynkor, finare linjer och acneärr reduceras.
 • Hudtonen blir helt enkelt fräschare, jämnare och man får en ungdomligare lyster.
 • Den här metoden reducerar rynkor, bristningar, stora porer stramar upp slapp hud och förbättrar ärr.


Så fungerar det


Med hjälp av laserstrålar stansar man ut små punkter eller kanaler i huden.

Djupet på dessa punkter väljer man beror på vilken behandling man genomgår.


När laserstrålarna träffar huden förångas den och små mikroskopiska hål bildas i ett förinställt mönster med orörd hud emellan. De oskadade cellerna runtomkring hålen fyller ut dessa med nybildade fräscha celler samt främjar en snabbare läkning.


Uppvärmningen i sig startar en process för nybildning av kollagen och elastin

långt ner i hudlagret. Bildandet av kollagen och elastin stramar upp huden och

ger den en ökad elasticitet och spänst.


Rynkor, finare linjer och acneärr reduceras. Hudtonen blir helt enkelt fräschare, jämnare och man får en ungdomligare lyster.

Den här metoden reducerar rynkor, bristningar, stora porer, stramar upp slapp

hud och förbättrar ärr.


Detta är den nya fraktionerade metoden för hudslipning som påverkar cellfunktioner och cellvävnad, stimulering av elastin och kollagen. Den reducerar effektivt rynkor, acneärr, strie, solskador, hudpigmentationer, stora porer och slapphet i huden. Man får en jämnare hudton, hudstruktur och lyster.


Endast lätt obehag upplevs. Dagen efter har det behandlade området en lite brunare nyans eftersom det i varje liten bränd punkt bildats en liten sårskorpa. Denna brunhet sitter i omkring några dagar till en vecka. Man kan arbeta, tvättasig och leva normalt. Make-up kan läggas dagen efter.


Tänk på


Metoden kan upplevas lite tuff men ger ett mycket bra resultat. Huden kan vara röd och känsligare för sol några veckor efter behandling. Man behöver eventuellt stanna hemma några dagar.


Redan efter en vecka börjar man se effekten. Men eftersom huden bygger upp kollagen så är det en långsam process.
Hudföryngringen sker gradvis under de närmaste 3-6 månaderna.
Huden är helt läkt efter 2-3 veckor, men processen fortgår ändå.


Om man vill kan man upprepa behandlingen. Helt eller partiellt. Detta bör tidigast dock ske efter 1 månad. Slutresultatet kan givetvis variera, men fraktionerad koldioxidlaser är en av de bästa metoderna hittills.
Tyvärr är det dock så att man aldrig kan garantera ett visst resultat vid medicinskt arbete på en människa eftersom de individuella skillnaderna är så stora.


Man ska undvika direkt solexponering efter behandlingen.


Vi rekommenderar att använda mjukgörande kräm samt solkräm på behandlingsområdet.


Laserborttagning av hudförändringar

Men hjälp av kirurgisk laser kan man skära, koagulera eller bränna vävnad vid exempelvis borttagning av hudförändringar.


Vid borttagning av t ex en hudförändring blir ärretoftast väldigt kosmetiskt accepterbart. Man ska undvika direkt solexponering efter behandlingen.


Vi rekommenderar att använda mjukgörande krämsamt solkräm på behandlingsområdet.

LVR – Laser Vaginal Rejuvenation 

Kvinnors bäckenbotten blir genom åren svag, torr och mörkare i färgen.
Detta kan leda till försämrad upplevelse av sexuallivet för kvinnan och hennes partner.

Vi erbjuder laserbehandling för att ge kvinnor deras sexuallivet och bekvämlighet tillbaka genom att strama upp vävnaden vaginalt och återfukta huden i detta område.


Behandlingen är i stort sett smärtfri och ingen återhämtning krävs, man kan återgå direkt till dagliga aktiviteter. Vi erbjuder l

okal bedövning om man är känslig. Effekten av behandlingen är utmärkt och patienterna upplever en positiv effekt på sexuallivet.


Metoden passar patienter som helt enkelt vill uppnå en hudföryngring, åtstramnig och återfuktning av vävnaden.


Så fungerar det


Behandlingen sker med ett anpassat lasermunstycke och är i stort sett smärtfri, men lokal bedövning kan erbjudas.

Konsultation och behandling utförs av specialistläkare.

Behandlingen tar 5 minuter och man kan gå tillbaks till normal livsaktivitet relativt snabbt.


Tänk på


Samlag ska undvikas i cirka 2 veckor.

Vi rekommenderar att man gör 3 behandlingar.

Laserbehandling av kärl

Diode Laser

Med Art 435

Denna laser består av en specifik våglängd som absorberas av det röda pigmentet och blodceller i kärlet. Energin omvandlas till värme när de absorberas. På detta sätt drar kärlväggen ihop sig och koagulerar.

Detta medför att kärlet destrueras. Kroppens läkningsförmåga tar sedan hand om det behandlade kärlet.


Antalet behandlingar som krävs beror på dina förutsättningar och behandlingsområde.

Detta diskuteras vid konsultationen. Flera behandlingar kan vara nödvändiga eftersom många faktorer avgör effekten av behandlingen. Normalt behövs normalt 1-3 gånger.


Denna metod kan anpassas för behandling av små teleangiektasier (små utvidgade kapillärer) till ansiktet samt även olika större kärlförändringar samt godartade kärltumörer på både ansiktet och kroppen.


Kärlbristningar är små vener som är belägna nära hudytan. De är vanligtvis tunna – cirka 1-3 mm i omkrets, och har normalt sett en röd eller blåaktig färg. De finns primärt i ansiktet eller på benen, men kan också förekomma på andra områden av kroppen.

Kärlbristningar på benen orsakar ingen förhöjning av huden och det blir inga knölar eller andra ojämna partier. Det är det som särskiljer ytliga blodkärl från åderbråck.


P.g.a. sin ytliga placering påverkar dessutom kärlbristningar inte blodcirkulationen. De utgör därför i realiteten inte något medicinskt besvär eller någon hälsorisk utan är egentligen ett rent estetiskt besvär som svarar effektivt till Diode laserbehandling.


För att behandla lite kraftigare kärlbristningar så används med fördel ett medel som heteraethoxysklerolvilket är ett medel som med hjälp av injektion förs in i kärlet.

Så fungerar det


Direkt efter behandlingen blir kärlet rödare och en svullnad kan ses runt kärlet.
Det yttre hudlagret skyddas genom ett kylande system från maskinen som minskar känslighet för smarta samt minimerar risk för brännskador och bieffekter.

Några dagar senare blir kärlet mörkare brun/rött. Ibland bildas en ytlig skorpa längs kärlet som brukar försvinna på en vecka. Vad som är viktigt att tänka på är att kärlet under nedbrytningsperioden oftast kommer att se mycket värre ut under en övergångsperiod. Permanenta sidoeffekter är mycket ovanliga.

För att uppnå bästa resultat, behövs en komplettering av behandlingen upptill 2-4 gånger eftersom man i de flesta fall har en blandning av olika sorter och diameter på kärlbristningarna i ett område. Då behöver man ändra olika energiparameter och utföra flera behandlingar på samma område, detta diskuteras vid konsultationen. Slutresultatet kan bedömas efter några månader.

Tänk på


Stark solexponering direkt efter behandling ska undvikas. I samband av behandling av större kärlbristningar och så kallade venektasier, rekommenderas stöd för knä/lår i form av elastiska strumpor.

Hårborttagning

Diode Laser Med Art 435

Många patienter söker sig till laserkliniker för behandling av oönskad eller generande hårväxt. Vi har lång erfarenhet av att behandla oönskad hårväxt och använder oss av marknadens främsta laserutrustning.

Diodelasern är effektivare, snabbare och säkrare än tidigare generationers laser- och ljusbehandlingar.


Välj Rätt

 • Hårborttagning med laser ger nästan alltid bättre effekt än IPL (Intensivt pulserande ljus = ingen Laser!).

 • Anledningen till det är att lasern har mer energi, rätt pulslängd och endast den våglängd som är optimerad för effektiv permanent hårreducering.

 • Laserljuset passerar genom huden och värmer upp pigment i hårfollikeln (hårrot). Värmen sprider sig från håret ned till hårrötterna som värms upp till ca 70°C och därvid ödeläggs permanent (permanent hårreducering).

 • Temperaturen i hårrötterna bestäms av laserljusets dos. För att uppnå ett optimalt resultat med hårborttagningen med minsta möjliga risk för biverkningar är det viktigt att anpassa dosen till hud- och hårfärgen.

 • I jämförelse med andra hårborttagningsmetoder är risken för hudskada liten. Diode-laserns inbyggda avancerade kylsystem kyler ned huden under behandlingen upptill 0° C. Temperaturen i hårrötterna påverkas däremot inte av kylningen. Man får därigenom en selektiv hårborttagning.


Så fungerar det


I de flesta fall behövs 5-7 behandlingar för att uppnå optimal effekt med hårborttagning, men detta kan variera mellan olika patienter.

Vissa kan behöva fler behandlingar. Anledningen till detta är att man vid hårborttagning bara kommer åt de aktiva hårsäckarna. Vilande hårsäckar saknar pigment och upphettas därför inte av laserpulserna under hårborttagningen.


Hårborttagningentar allt mellan några minuter till några timmar beroende på vilka kroppsområden som behandlas.


I jämförelse med andra hårborttagningsmetoder upplevs diode-laserbehandlingen som betydligt mindre smärtsam och går därför mycket fortare. De flesta patienter upplever laserpulserna som varma stick som brukar tolereras väl. Det inbyggda kylsystemet hjälper dessutom till att ytterligare lindra smärtorna vid behandlingarna.


Tänk på

Man bör avstå från att sola minst 4 veckor före samt efter behandlingen, eftersom brun hud reducerar effekten av hårborttagning samt ökar risken för pigmentförändringar.


Pigmentförändringar efter hårborttagningen ses dock hos endast ca 1% av patienterna, förutsatt adekvat värdering och förberedelse före behandling av hårborttagning.


Håret ska rakas eller klippas helst dagen före eller samma dag innan hårborttagningsbehandling.


Man får inte vaxa, plocka eller bleka håren 4 veckor före- samt efter behandlingen eftersom lasern endast verkar på hårsäckar som innehåller hår.


Det bör passera 4-8 veckor mellan behandlingarna

eftersom man måste vänta tills de vilande hårsäckarna blir aktiva igen


En del patienter kan uppleva att det efter några hårborttagningsbehandlingar ser ut som om de plötsligt fått mer hår. Förklaringen är att kvarvarande vilande hårsäckarna "aktiveras" av lasern snabbare än de skulle ha gjort utan behandling. Detta innebär bara att man enklare får bort dessa "nyaktiverade" hårsäckar vid efterföljande behandling.


Vetenskapliga studier med uppföljningstider på upp till 2 år efter avslutad hårborttagning har visat permanenta resultat. Detta är tillräckligt lång observationstid också för hudområden med lång växtcykel (t ex benen).

Detta gäller dock inte hormonellt betingat ökad hårväxt.


Ju mörkare och grövre hårstrån och ljusare hud man har, desto bättre resultat erhåller man

Allmänt är det svårare att behandla mörkhyade eftersom den mörka huden absorberar en stor del av laserenergin, vilket ökar risken för brännskador på huden. Genom att justera pulstiden för diode-lasern samt det avancerade kylsystemet kan dock även mörkhyade erhålla god effekt av behandlingen.


Personer med helt ljust eller grått hår uppnår inte bästa hårreduktion

Hos dessa återkommer hårväxten efter några månader. Dock kan 2-3 behandlingar per år hålla även ljusare hår borta.


NeoNail – behandling mot nagelsvamp

Diode laserbehandling är en stark och riktat behandling mot nagelsvamp – som kallas Onychomycosis. Behandlingen passar alla sorters nagelsvamp, även jästsvampinfektioner och alla hudtyper.


De flesta patienter som är drabbade av en nagelsvampinfektion, får behandling med tabletter. Tabletterna är relativt starka och kan belasta bland annat levern, och passar inte till multi-sjuka patienter som tar flera mediciner eller äldre patienter. Under en tablettbehandling måste man minska sin alkoholkonsumtion betydligt och man kan även bli drabbad av en del biverkningar.


Däremot är laserbehandling nästan helt utan biverkningar. Det drabbar inte andra organ och det är en behandling med mycket gott resultat.


I de flesta fall kombinerar man den här behandlingen med en lokal behandling, en receptbelagd nagellack som förstärker resultatet.


• Snabb behandling, inga biverkningar, minimal uppvärmning och värmekänsla under behandlingen.


Vi rekommenderar minst 3 behandlingar.