SmartSculpt


Laserfettsugning – Diode Laser 980nm


SmartSculpt med Microfiber

Med hjälp av Laserfettsugning, laserlipolys, kan man definiera och skulptera kroppens och ansiktets konturer. Lasern stramar upp hudenfrån insidan.

Med hjälp av det här avancerade – men säkra ingreppet – kan man behandla små områden med fettdepåer på i stort sätt hela kroppen. Framför allt kinderna samt under hakan.


SmartSculpt med Microfiber

En mindre variant av den utförliga metoden med Smartsculpt, fast för ett begränsat område, vanligen för den lilla hängande delen under hakan. Snabbt och effektivt med verkligen mycket kort down time.

SmartSculpt med Microfiber eller Diode Laser 980nm?


SmartSculpt med Microfiber används för små områden och ger t ex ett underbart resultat för den hängande lilla delen under hakan.

En snabb och väldigt effektiv metod (ca 1 timmes operation under lokalbedövning) där lasern stramar upp huden från insidan.


När du besöker oss bestämmer vi vilken SmartSculpt-metod som fungerar bäst på just dig.


Så fungerar det


SmartSculpt – en ny revolutionerande teknik, jämfört med den mer klassiska plastikkirurgin och mer aggressiva traditionella fettsugningen!

Med hjälp av Laserfettsugning, laserlipolys, smälter man först fettet med hjälp av laser innan det sugs ut.


Hos oss används en kraftfull Diode laser, vilken är kraftigare än första generationens laser (alternativt SmartSculpt Microfiber, beroende på området som ska behandlas).

Genom ett par mm stora snitt förs laserfibrern (fiberoptiken) in under huden och slår sönder fettcellerna och smälter effektivt fettet. Laserenergin absorberas av omgivande vävnad och fettcellerna. Den fokuserade energin förhindrar stora brännskador och reaktioner under huden. Det smälta fettet kan sedan enkelt absorberas av kroppen eller tas bort genom att det sugs ut.


Behandlingstiden varierar beroende på vilket området som behandlas, men i stort sätt är denna metod minimalt invasiv och återhämtningstiden är relativt mycket kortare än liknade procedurer som finns vad gäller fettsugning.

För SmartSculpt med Microfiber tar behandlingen ca 1 timme.


Det här avancerade, men säkra ingreppet, kan behandla små områden med fettdepåer, fett som är lokaliserat i mindre mängder på i stort sätt hela kroppen, men framför allt såsom hakan och kinderna (dubbelhaka), magen, kärlekshandtagen, överarmar och vissa området på benen.

Den här metoden passar inte till stora mängder fettdepositioner eller överviktiga personer, utan mer normalviktiga personer, som helt enkelt kan inte bli av med små fettområden genom träning och rätt diet. Det är en skonsam men begränsad fettreduktion.


Det krävs för det mesta bara en enda behandling men i vissa speciella fall krävs två behandlingar, för att uppnå optimalt resultat.


Det finns flera viktiga fördelar med Laser lipolysis (laserfettsugning) med hjälp av Smartsculpt:


  • Minskar skadan/traumat i vävnaden som uppstår vid traditionell fettsugning eller traditionella öppet kirurgi. Detta innebär mindre besvär och kortare ”nedtid” efter ingreppet.
  • Minskar inte bara fettdepositionerna, men minskar även problemen med slapp hud, genom att lasern används för att strama upp hudenfrån insidan i samband med ingreppet.


Tänk på


Berätta för oss om din ev. sjukdomshistoria och medicinering.

Innan behandling pratar vi igenom just dina förutsättningar och vilka resultat du kan förvänta dig, så att du är väl införstådd med vad den här behandlingen kan innebära för dig, samt vilka risker som kan finnas.


Kom ihåg att undvika antiinflammatoriska läkemedel eller blodförtunnande medel som t ex Trombyl, Treo, Aspirin, Omega 3, fiskolja alla andra blodförtunnande mediciner, i en vecka innan operation och ett par dagar efter operation.

Behandlingen


Efter en konsultation med fotografering, diskussion angående risker samt hur återhämtningsprocessen fungerar, vet vi om det baserat på din medicinska historia kan vara en behandling för dig. Vi kommer också att klargöra vad ingreppet kan hjälpa dig med.


Operationen görs utan narkos. Det betyder att du inte kommer att bli nedsövd, utan får en liten mängd avslappnande medicin och smärtlindrande, ett par timmar innan operation. Du är vaken och avslappnad hela tiden och vi kommunicerar med dig och ser att allt fungerar som ska.

Eftersom det inte är nödvändigt med narkos är ingreppet säkert och biverkningarna minimala. Detta är ett mindre invasivt ingrep. Det är olämpligt att behandla fettdepåer på mer än 400 – 600 ml fett per gång med metoden.


Allt beroende på vilket område som ska behandlas, får du en lokal bedövning, som kallas för tumuscent-bedövning, vilken injiceras med hjälp av en trubbig kanyl (det innebär att kanylen är inte vass och kommer på så sätt inte att skada något större kärl eller nerv).


En väldigt smal kanyl, ungefär 1.0 mm till 2.0 mm i diameter, innehållandes laserfiber (fiberoptik) injiceras i huden. Fibernavger laserljus i ena ändenvilket underlättar att lokalisera lasern. Kanylen förs sedan väldigt varsamt fram och tillbaka och avger laserenergi till fettcellerna, vilket gör att de förstörs och omvandlas till en oljig vätska som i vissa fall lätt kan dräneras eller sugas upp, på ett betydligt enklare sätt än vid traditionell fettsugning.

Eller väljer man att låta det smälta fettet bli kvar för att försvinna genom kroppens normala fettförbränningsprocess.


En annan positiv effekt vid fettsugning med laser, är attvärmen sluter de blodkärl som skadas i vävnaden. Detta minskar svullnad och blåmärkensom ju annarsorsakas av blödning under huden.

Efter koncentration av laserenergin i fettdepån i djupare nivå, gör man en mer ytligt inriktad behandling precis under huden (dermis), där man uppnår ett mer ytlig resultat.


Laserenergin interagerar också med Demis, vilket gör att kollagenet krymper och man får ett uppstramande resultat så kallad ”skin tightening”, vilket gör att hudens slapphet stramas upp och man uppnår en hudlyft.


Efter behandlingen


Återhämtningstiden beroende på var har man behandlat, men är relativt snabb och smärtfri. De flesta återvänder till sina arbeten efter 5-7 dagar.

Eftersom du inte blivit sövd under SmartSculptbehandlingen, slipper du illamående, yrsel och sömnighet, vilket är vanligt efter narkos.

Normalt uppmanar vi dig att gå hem ganska snart, du bli bjuden på kaffe, juice och kaka.


Din läkare kommer att ge dig specifika instruktioner för hur du ska ta hand om dig själv under återhämtningstiden. Om det är nödvändigt kan du få ett recept på smärtstillande och antibiotika.


Efter operation är viktigt att röra lite på kroppen under de närmaste dagarna. Detta eftersom det är viktigt att få igång cirkulationen. Du bör dock fortfarande ta det lugnt.

Kom ihåg att undvika antiinflammatoriska läkemedel eller blodförtunnande medel som t ex Trombyl, Treo, Aspirin, Omega 3, fiskolja alla andra blodförtunnande mediciner, i en vecka innan operation och ett par dagar efter operation.

Vi rekommenderar också att du inte röker under de första dagarna.

Kompressionsbandage är en viktig del av läkningsprocessen och detta kommer vi att diskutera vilken typ och hur länge du man ha det.


En del blåmärken, svullnaden och domningar kan förekomma efter behandlingen, men detta försvinner normalt inom några dagar. Svullnaden går ner inom någon vecka. När svullnaden väl försvunnit är du färdigläkt.


Det bästa resultatet bedöms först minst 3-5 månader efter behandlingen.


Svettbehandling med SmartSculpt


Denna typ av ingrepp fungerar även för att behandla och minska betydlig svettning i armhålan (Axillary hyperhidrosis).


Man använder då exakt samma teknik, men energin riktas mot svettkörtlarna i armhålan istället för mot fettcellerna.


Behandling utförs under lokalbedövning och tar ca 90 minuter, Down time är ganska låg, minimal smärta och lätta blåmärken kan förkomma. Resultatet kan utvärderas relativ snabbt och metoden ska vara långvarig.

I de flesta fall kan man minska svettningen med minst 60-70%.

Denna metod anses vara ett mycket effektiv ingrep mot överdriven svettning, och används av en del kliniker i Sverige och internationellt. För mer info och detaljer, kontakta oss gärna.


Läs mer om våra svettbehandlingar här!